Skiidor!

Jag flyger fram på mina skidor (lånade från Maria) genom pudersnö som yr rynt mig som vågor av glädje. swischar ner för gryma pistade backar som är låånga. Krampen i låren är en del av upplevelsen men sätta sig ner efter ha åkt från toppen ner till botten är mycket skönt!

Här är lite bilder från när jag, Lisa och Kate vare upp, en helt underbar dag!

                  Kate och Lisa högst upp på Whisteler mountain

                        Jag och Lisa <3

 Lite dans uppe på toppen, jag och Lisa innan vi ska åka över kanten.


Julen är här i vårt hus och det fixas ett peppakakshus

Efter bion igår tog jag och Mika och gjorde ett Pepparkakshus..ni förstår nog att Maria och Karin blev glada när det kom hem till nått så vackert.

Bästa är att det var så lätt att göra, som att bygga ihop ett Ikea-möbel.
Step one:

Köpa boxen och öppna den.

Step two:

Få ut allt ur boxen och klura ut hur allt och vart allt ska sitta

Step three:

Ta glasyren och börja puzzla ihop alla delar

Step four:

Ha roligt och lek

Step five:
High five team it's done!




Huset har fått hedersplatsen mitt på bordet, numera julbordet!


Ibland är det ett projekt att..

Tvätta...Ja när vi ska tvätta tar det nästan en hel dag. Först måste vi bära ner allt till Creek side, tar ca 10min att gå och det låter ju inte så jobbigt men när det är två veckor tvätt för fyra tjejer, handdukar och lakan är den biten tillräckligt lång för att man tappar känslan i armarna och svetten att rinna ner som ett vattenfall längs ryggen och pannan. Men det bästa är att man får fika två gånger eller får, det tar 30min för tvätt maskinen att bli klar tillräckligt bra tid att gå och ta en kaffe på starbucks.  Denna gången när jag och Karin gjorde tvätten och var och köpte kaffe, då hände det efter många koppar kaffe köpta över hela världen så stavade en person på starbucks rätt på mitt namn!
                          

Sen när tvättmaskinen är slut ska det in i torktummlaren, det tar ca 50min. Perfekt för lunch som man så händigt måste bara gå runt knuten på huset för att äta. Där ligger en lite söt bar/matställe. Det är ett roligt ställe med bilder som dessa plus att maten är god!

Först är det husregler som bör följas! Sen har jag kanske inte berättat om dricksen och hur det är med skatten i Canada. Inte som hemma, här bör eller MÅSTE man tippa minst 10% helst 15% till servitriserna. De ingår i deras avtal att ge pengar till kockar och andra som jobbar att ge en del av procenten till dem. Ger man då inte tillräckligt till servitören eller servitrisen får de inge av pengarna från tippen. Det hela är mycket snurrigt. Tur att vi drickskalkulator på våra telefonenr. Även i affärer måste man lägga på 15% på priset, för de står inte vad varan kostar utan vad varan kostar utan skatt. Så det kan man lätt blir lurad på och det är mycket svårt i början att förstå.

Tillbaka till tvätten, då efter allt har torkat har man det stora nöjet att släpa allt hem igen och sortera. En dag har gott men det är tur att man har så fina tjejer att göra det med.

Söta lilla Karin väntar på lunchen och tvätten med mig!

Annica stååår så grön och grann i stugan


Klart jag ställer upp om som gran tills vi har varit och köpt en till vårt hem

De två trollen har varit framme igen!


Två små söta tomtar tassar runt i timber ridge

Whistler Winter Wonderland

Jag lever i en Coca-Cola reklam...ja julen och vintern är här på riktigt.  Vart man än går känns julen allt närmare, de har satts upp vackra juldekorationer överallt i staden och julgranar har börjats säljas vid affärerna. Inte nog med det så kommer det bara mer och mer snö och vi skottar och skottar. Fast det är mysigt, en vit vinter äntligen!

Så här såg det ut en morgon när jag vaknade


Lite snö som hade kommit den dagen, snön går förövrigt precis under knät


 Jag och Mikaela i Whistler Village, så många ljus och färger som
lyser upp den mörka vintern och får vem som helst att drömma om julen.

Whistler village är så vackert just nu, det känns som man är i en
drömvärld av något slag. Lite som en lekplats för vuxna.

RSS 2.0