Blir inte alltid om man hade tänkt sig...

Efter mitt å Bempas bråk var det som en tyst förståelse, vi kan inte bo ihop. Vi umgås inte längre utom på pubben och på jobbet. Saknar grabben ibland, eller den han var i början av säsongen. Whistler ändra folk, säger inte att de blir dåliga människor eller så, bara ändras, vet att jag har gjort det. Jag är mycket hårdare, tuffare och släpper  inte in folk lika lätt nära. Därför finns Mika för mig, hon vet allt och lite till.

Men iallafall, stod med massa husvisningar och bara jag och Mika. Men som allt här i livet stängs en dörr öppnas ett fönster. Där stod Charlie och William två underbara killar från England. Och vips så hade vi två nya grabbar att bo med och Lisa vår underbara canadien vän, hon vill också bo med oss. Vilket gäng!!  Just nu väntar vi svar på ett hus i Creekside med 5brm, och som charlie var lycklig över kryp avstånd till den lokala pubben. Jag får väl erkänna det är ju inte så dumt det, men det är även krypavstånd till två av sjöarna. Så håll alla era fingrar krossade för oss.

Låt mig presentera grabbarna:

 Detta Chamtroll är William, yngstingen i familjen. Har varit med i x-factor

Charlie, bästa grabbben evverr


That's what she/he said!



Kanske en av de mest använda uttrycken i Whistler de senaste månaden. PLus allt från G.N.A.R, like I am the best skiier on the mountain. Uttryck man nästan kan säga hela tiden, måste älskat!

Saknar, Snö och Bröllop

Precis pratat med Martyn som bodde och arbetade med oss på City Groove, han ska gifta sig nästa år och vi är bjudna dit för bröllopet. Spännande ett riktigt amrikanskt bröllop hur kul som helst. Men började prata om the city groove crew och saknade av NZ bara forssa över mig. Kan inte fatta att det är snart ett år sen jag och Mika tog shuttle bussen utanför CG och begav oss hemåt. Att det inte går en dag utan att jag tänket på Nelson eller CG, inte en dag då jag inte pratar med någon från NZ eller som var med oss där som saknar oss och frågar när vi kommer tillbaka. Å här sitter jag i Canadien, i ett av det bästa skidorteran i världen och dagdrömmer om vårt lilla hostel och stranden i Nelson. Om bbq's och glada människor. Trött på snön och kylan och alla Whistler sluts som springer runt här och tror att dom är nått. Redo för varma sommar dagar med glada människor med lite vett i skallen. Hippies och latinos som dansar vart de än går, flummiga människor, bad och vara brun och se fräsch ut och självklart konseter och festivaler.

Sen är det i och för sig att vi nästan har slagit rekord i snö, jopp den andra snöigaste året någonsin. Detta är ifrån ett inlägg på WhistlerBlackcomb på facebook "Whistler Blackcomb has reached it's 2nd snowiest season EVER with a total snowfall accumulation of 1501cm!... Vas mer behövs sägas, jag har varit med om mycke snö.

Men idag tittar solen fram och mina föräldrar och min syster kommer på besök idag. Men skriver mer om det sen.

Andra bröllop att se framemot är Neil's (Skottys) bröllop som ska ske i Maj nästa år. Så då blir det en trip till Skottland för män i kilt och förhoppningsvis massa säckpipa musik:) Men det jag mest serfram emot är min systers bröllop...jopp min syster ska gifta sig med Morgan någongång nästa sommar. Jag kommer till och med vara i Sverige jätte mycke enbart för detta. Tror det kommer bli sagolik, såg fölovningsringen i dag och den var jätte fin!!








Silent disco is the shit!

Jag och Mika drogs med på silent disco tillsammans med några uk grabbar och flickor. Det kanske är det roligaste jag någonsin har gjort. Silent disco är när alla har på sig hörlurar, 3 dj's (eller vi hade 3) och därför 3 kanaler att lyssna på musik på. Vilket betyder att det är många olika dansstilar som syns på dansgolvet vilket är jätte roligt att tittta på. Sen om man tar av sig hörlurarna är det helt tyst eller folk pratar men ju längre kvällen fortlöper ju mer sång hörs på dansgolvet och det är tre olika låtar som skricks ut. Ren glädje att se och höra.
 

Delad glädje är dubble glädje!

Efter en månad av att se min underbara Mikaela gå utan jobb och det är ju aldrig lätt att vara arbetslös, allafall inte i Whistler där pengarna har en tendens att springa ifrån än bara man blinkar så har äntligen Mika fått ett heltidsjob, dock inte i Whistler men inte så långt ifrån. Så grattis Mika till florist jobbet du kommer få det jätte bra!
Magisk glädje!
             Blommor är Mikas grej, så glädje :)

Vancouver Island


                           På vägen till Tofino

                                  Long Beach

 Some big as trees, Ja visst ha dom även spelat in Twilight filmera här!
                       Glada turister i Victoria
Dansar i skogendansar på stranden Dansar i parken
Magiska skogMagisk trollkonstnärMagiskt!Magisk glädje!
Lek!Lite biilder

Att hitta tillbaka....

För en vecka var allt bra, toppen kalas...våren var på väg och tankarna om sommaren blev allt verkligare. Då kom det, två dagar av toksnöande. Kallt, blött och massa att skotta bort. Blev lite trött på livet. Sen att jag och Bempa hade bråket som kanske kommer komma till världshistorien. Jag har nog inte varit så arg på någon på några år. Fly förbannad var jag, han snodde min mobil och skickade ganska opassande sms till alla mina tjejer, inte OK! Var till och med så arg så jag bytte bort ett skift på jobbet för att jag inte kunde se honom. Men ja, det höll i sig i några dagar men nu är allt tillbaka igen och han har skämts. Så bråk med Bempa, snö och Mika som kanske måste flytta blev lite förmycket för mig så när min dejt i tisdags inte att hört av sig (hans mobil var sönder visade det sig senare) när jag vakande upp vid kl 8 på kvällen och hade sms:at honom vid 18. Kunde inte vara hemma, drog på mig kläder och gick ut i mörkert. Mot pubben för att titta på en fin grabb som spelade poker, men det var inte nå vidare kul så skickade ett sms till världen bästa mika. Hon som inte ville gå ut igentligen utan vara hem, hon kom dock ner för att avnjuta lite mat och lite öl. Prata igenom livet och gnälla lite på allt. Visste ni förresten att kvinnor som pratar om deras känslor skickar ut samma signaler ut i kroppen som vi gör när vi äter typ chocklad, våga prata mera säger jag!

Dagen efter började resan som väckte min själ och stälde allt till rätta. Jag, Mika, Maria och Lisa tog bilen och begav oss till Vancouver Island. Såg inte så mycket av resan ner till Victoria som är huvudstaden på ön (som är lika stor som irland) för jag var så trött, sen natt och mycket som har hänt. Vyerna över med färjan tog all energi. I Victoria besöktes underbara affärer, år lunch i marketplace och vandrade längst med kajen. Njöt av blommor och blommnade buskar i parken och åkte ner till havet för att dansa med fåglarna. Livet började återvända, mitt kalla och ilskna inre smälte bort någonstans mellan blommorna och havets lugnade brus. En liten nananap sen begavs dig ut för middag som var hur got som helst för att avsluta kvällen på en Skottskpub där det firades någonting, så det var skottiskt live musik och dansförestälning och jag även om jag är pank som en kyrkråtta tog mig en fin cider och njöt. Njöt av att vara utanför Whistler, njöt av mitt underbara sällskap och musiken.

Dagen efter gick vi upp tidigt igen och gick till ett sånt där fräckt frukostställe där pannkakorna var massiva och hur mumsiga som helst. Där servitören fyllde på kaffet hela tiden, vilket var bra för det behövdes för den 4.5 timmes körning till surf staden Tofino. Vet inte vad jag gillade mest på resan men körning dit med vyerna var så vackert så -citat Therese Lundqvist "så vackert så det gör ont i själen" . Tofino var en liten mysig fisk och surfstad, med en massa god mat och vackra vyer. Vi var lite snikiga och åkte till stranden i naturresarvatet där man egentligen beöver köpa en biljett för att vara. Men vi stannade inte så länge men hann ändå leka av oss lite på stranden. Och vi såg minnsan några surfare som trotsade det iskalla vattent och surfade.

Resan var det jag behövde för att hitta mig själv. Jag och Bempa är okej, ilska har aldrig lett till nått gott.
- Älska och förlåta -

Plus att Mika kanske kommer stanna här i närheten iallafall och om hon beger sig till Vancouver Island kommer jag spendera de flesta av mina lediga dagar där, det vill jag lova!


RSS 2.0