Gå på en liten promenad i Whistler skogen...

Ja jag och Mikaela skulle bara gå en promenad in till stan, trodde vi!! Ack så tokigt det kan bli, gick lite fel...vi missade en skylt kanske till och med två skyltar. Ja vår en timmars promenad tog oss 4timmar istället. Vi fick se enormt vackra vyer, lyssna till tystnaden och andas frisk luft. Lite panik fick vi efter vi hade gått 2.5timme kanske och såg backarna där vi skulle men vägen gick upp och åt fel håll. Blev mycket glada när vi skylten till village 3.4km. Nästa gång ska vi ta med karta kanske och även om det var bara en väg att följa inte vara så envisna. Men vi kom fram och fick spring in på spritbutiken för att köpa öl till kalaset senare på kvällen. Det var gott med öl och mat efter den lilla trippen
.
Det har varit så kallt så snart kan man åka på isen :)

Här den vackra skylten ser nu hur fin den är? Två glada tjejer
har inte så långt kvar att gå till stan. Vi tog bussen hem efter det
kan ju berättas. Sen föll vi knallfall på vårt golv med ett hyteriskt
skrattanfall som varade till vi inte längre fick luft.

Harry Potter...festligheter

I tisdags var jag och Míka på Harry Potter, det är billiga tisdagar på alla filmer här mer och då får man lyxa till det med sånt här fingodis som bara vi svenskar kan tillverkar.

Sen måste jag säga att den nya filmen var som väntat av en Harry Potter film, jätte bra!!

Tomtarna har hittat hem!


Små söta tomtar firar in en månad kvar till jul!

Skidor, skidor och vacker natur!

Jag och Maria med CO har varit och åkt skidor i Whistler Mountain. Inte alla backar är öppna än men det är endå helt fantastiska åka här. Backaran är långa och bra variation på hur branta dom är. Marias skidor är kalas och min andra utrustning är bra, lite ont i fötterna har jag men det ska nog bli bra när jag har åkt in dom där vackra pjäxorna. Det var lite kallt dag två, tappade känsln i min höger stortå. Men med en kopp varmchoklad blev det bättre och mitt sista åk ner blev det bästa.  

Bilderna är i från Gondolen på väg upp till skidbackarna, det ni ser
är Whistler Creek...Mitt Hood :)

Uppe på toppen, det är en vacker dag när solen lyser och det är massa
glada människor som har väntat idagar på att få åka första åket.


Utsikten från cafet längst upp på toppen. Här värmer chokladen hela själen
och utsikten är så svindlanden vackert så det blir svårt att koncentrera sig
på något annat än att bara titta. Förutom alla de snygga pojkarna som kan
ta några blickar ifrån utsikten.

Volontärmiddag, Knytkalas och inflyttningsfest

Vi hade en hård vecka, det var så mycket kalas. Vi har alla jobba som volontärer på Whistler vin och matfestival. Som tack för allt jobb blev vi bjudna på middag. Jobbet var inte jätte hårt och fick träffa massa trevliga människor. Middagen var underbar, massa gratis mat och det bästa vi fick självklart en massa vin! 

Vi fick självklart ta vilket flaska vi ville till middagen.
Bra sätt att testa massa olika viner men inte nog med det!

Vi fick presenter också, några vann priser som Mikaela vann ett par skor, som är ja lite stora för henne. Men dem ska säljas så lite pengar får hon ju av det. Kate och Kate vann bägge två högtalare och Maria vann ett förkläde. Jag vann tyvärr inget, men man gick inte hem tomhänt alla fick ett par riktigt fula croccs tofflor även kallade foppatofflan hemma i Sverige.


Sen har det varit Knytkalas, vi har haft två än så länge. En hos Ozzy-vännerna och det var där idean började med olika knytkalasen där vi lagar mat från de olika länder som vi alla kommer ifrån. Vi började med ett svenskt potlock som det kallas här. Vi gjorde bullar och grönsakspaj, det kom självklart köttbullar och ett försök till potatisbullar samt en sallad med massa dill. Några nya kiwi vänner hann inte laga mat så tog med sig Absolutvodka istället. Sen kom även två koreaner och dom hade inget svenskt utan tog med sig Koreansk whiskey som är så mycket godare än vanlig whiskey, den smakar saft. 
Vi åt och lekte lekar. Det var en mycket lyckad kväll och nästa potlock är landet Canada, vet inte riktigt än vad vi ska laga för mat. Kanske pannkakor med lönnsirap. YUM! Sen blir det en Ozzy-potlock, kanske Koreansk och Kiwi också. Bra sätt att lära känna nya människor och ny mat!

                     Happy people around the table

Sen är det ju så många som har flyttat hit så det blir housewarming partys. Senast var vi hos Mitch och Helens, två till ozzy's. Jag har nämnt att det är fler ozzy's här än människor från själva Kanada.

                             Mitch och Helens ställe.

Leka i snön med bästaste Schwängingvars


Så här kan det gå ibland när jag och Mikaela ser snö falla som små vackra kristaller ner i den mörka Whistler natten. Då måste man bara ut och göra snöänglar, rullar ner för backar, göra kärlekstecken i snön och skratta tills man inte får luft.
             
                                      Jag och min bästa Mikaela.
            
                                       När snön faller fritt

Björnen sover björnen sover inte riktigt än

Vi har haft besök av en björn utanför vårt lilla hus. Han, troligtvis Charlie Karlsson som vi har döpt björnen som sprang över vägen förra veckan. Charlie Karlsson har vandrat på vår lilla altan och lämnat björnspår eftersig. Men snart måste han nog gå och lägga sig eftersom temperaturen sjunker ganska mycket nu. Inatt var minus 27 grader och idag på dagen skulle det minnsan bli -21. Hörde rykte om att på toppen när det blåste att temperaturen gick ner till -40. Därför sitter jag inne i värmen och kollar på Charlie Karlssons fotspår geonom fönstret.

Whistler är mer än bara en skidort!

Det är en KÄNDISTÄT STAD, jovisst jag har sett min första hollywood kändis. Det var i kön till att köpa mitt lift kort. Där stod jag helt omedventen om kändisen framför mig till Maria viskar till mig att det står en kändis där. Men hon kunde ju inte säga vem eftersom det är lite svårt att säga på svenska. Men efter lite ledtrådar trillade myntet ner. Plus att han vände sig om. Där stod han i egen hög person, Dawsons creek Pacey, eller som han heter i verkligeheten Joshua Jackson. 

Glad som en liten tok hämtar jag mina skidor åker två gånger, det är lite längre än i Sverige, men men iallafall jag och Maria går till Dusty's vårat nya häng som ligger väldigt händigt i slutet av backen. Då står han där  Joshua Jackson, i baren helt själv och såg snyggare ut än på tv-skärmen. Men vågade inte riktigt gå upp och prata med honom. Kankse nästa gång :) hehe 

                   

Whistler Creek, My Hood

Tänkte berätta lite mer om hur jag och mina tjejer bor, eller hur det ser ut runt om oss för vi har blivit mycket bortskämda med vacker natur och frisk luft. Vi bor ju som sagt inte i Whistler village utan ca 10 min utanför med buss vid ett litet centrum som kallas Whistler Creek.

Det perfekta stället, här finns en gondola upp i bergen och det är tydligen inte like mycket kö till den. Sen kan vi tydligen på nått vis åka skridor hela vägen hem. Detta ska utforskas snart när det kommer mer snö.

Det har snöat en gång hittils, det var på vår inflyttningsfest. Då blev det snöbollskrig med ozzyvännerna, vissade hade inte sett eller kännt på snö innan, en utmärkt lektion i att bli girad fick Johnny av mig.

Men det är inte det jag tänkte skriva om utan miljöerna vid vårt hus. Eftersom det inte är snö på marken än så går det fortfarande bra att vara ute och springa och gå. Vi går bara ner för vår backe, går över den "stora" vägen så har vi en jätte fin gång/spring bana som går via tre små sjöar. Här springer snygga grabbar, massa söta hundar och så vi. Det är perfekt!

Här är vyn vid den största av de tre sjöarna. De vita där längst bort,
det är där jag ska ta och åka lite skidor....kanske!

Jag, Maria och Karin tog en promenad längs sjöarna igår när solen
tittade fram. Så detta är var vi går och springer, ganska okej eller hur:)

Jag och Karin igår på vår promenad.


Housewarming party!

I söndags hade vi vår inflyttningsfest. Kanske kan tycka att söndag är en liten udda dag att ha ett sånt kalas på men det är så att i Whistler är det locals night på söndagar. Och eftersom vi var på en jobbintervjuv som gav oss localspass som ger oss gratis inträde så blev det.

När vi kom hit kände vi bara den underbara Lisa som presenterarde oss för Phill, Kate och Kate, tre kalasgoa ozzy människor. Dom kom till festen och vi bad dem bjuda in lite fler vänner, så nu har vi även lärt känna Johnny, Mitch och Helen. Fler kompisar till oss!! :)


Johnny och Helen            Jag och Lisa              Maria,Phill och Mika


Bilder som jag älskar kommer här!


Mika är uttråkad på en Jobfair, då händer det lätt att det blir såhär.

Det man inte har uppfinner man. Min vackra rökelsehållare i äkta plast.
Även på en regning dag finns det kärlek här i Whistler Creek.
Vet tyvärr inte vilka dom är men det såg så mysigt ut.


Välkomna till min blogg!

Hej och varmt välkomna till min blogg, jopp jag har också tagit och skaffat mig en, ska bli spännande det här.
(måste säga att jag har redan skrivit ett blogginlägg men det försvann så blev lite trött)

Sitter nu i min säng i mitt hus i Whistler, är ett jätte sött litet hus som passar perfekt till mig och mina tjejer. Dock efter ha städat i flera timmar eftersom ägarna nog inte har städat riktigt på år och dar. Men det blir bara bättre och bättre. Whistler är helt fantastiskt, staden är jätte mysig med ganska stort utbud av affärer och matställen. Det ligger helt underbart vacker med massa höga berg runt om kring som ät täckta med barrskog, eller inte där jag ska åka skidor. Idag har vi fixat våra CV, köpt busskort och fixat en brevlåda (box) Så här kommer adressen för den som vill sicka en liten hälsning kanske:)

                                                      2,2149 Timber Ridge
                                                     Whistler, B.C V0N 1B2
                                                              Canada

Har inte skaffat mig ett telenummer eftetsom man behöver ett bankkonto så det är det första vi ska göra imorgon. Så ni även kan ringa mig. Dock bara under vissa timmar annars kostar det att ta emot samtal från utlandet. Det är ett mycket speciellt telefonvärld här i Canada. Kommer nog att lära mig det men just nu är det snurrigt som tusan.

Resan i övrigt har varit helt fantstiskt! Första dagen i NYC gjorde vi inte så mycket åkte till hostelet som var jätte bra. Kom dit och somnade. Dag två började med att vi gick igenom nästan hela Centralpark, det var så vackert med alla höslöv och sen att det var ca 92%luftfuktighet och 25 grader gjorde det hela som en ganska unik upplevelse. Vi tog oss vidare till Time Square där vi kollade på  så mycket reklam så man blev helt snurrig, men det var fräckt! Sen vågade vi oss ner i Subway och tog oss ner till färjeterminalen där tog vi gratis färjan över till Staten Island och fick på det viset se Frihetsgudinnan på ganska nära håll. Sen blev det en promenad till Ground Zero och till China Town. Efter det mötte vi upp två polare till Maria på en liten pubb på lower east side, men blev ingen sen kväll. För mycket turistande tar musten ur än.
 Jag och Mika i Central ParkCentral park

Men dag två var lika mycket turistande det. Började med att åka till Time Square igen för att se om vi kunde få tag i lite billiga musikalbiljetter men tyvärr fick vi inte det utan får bli till nästa besök. Så vi tog oss till Grand Central Station hur vackert som helst, målningarna i taket och fönstrerna det var mäktigt. Gick till FN och kollade. Tog oss ner till Soho och gick runt där, men avslutade dagen tidigt för jag och Mikaela var tvugna att plugga.

Dagen efter tog vi oss med tåg till New Jearsy för att träffa Rob. Rob bodde hos oss på hostelet i Auckland några veckor och det klickade till mellan oss (inte mig och han som par utan vi alla som polare :) ) Så han tog emot oss på tågstationen så åkte vi till PennState, ligger ca 3h in i landet. Rob gick på universitet där och det är här det händer på Halloween. Vi köpte självklart kostymer, eller ja vi gjorde. Vi var 3 sjömän fårn Sverige och Maria var polis. Festade två nätter i rad och det var super kul, massa i kostymer och billiga drinkar i jätte glas. Men vi fick även vara med om Tailgateing (tror jag det stavas) Det är när det är amrikansk fotbolls match, som för övrigt IS THE SHIT IN PENNSTATE! Det kommer massa massa människor och tar med sina enorma trailers ställer dom utanför arenan. Där kommer grillen, ölen och lekarna fram innan det är dags att gå på matchen. Det var många halvlulliga människor redan på morgonkvisten. Detta är så amrikanskt som det bara kan bli och då tänker jag inte bara på alla de hundrals flaggor som fanns där utan allt var stort och mycket av allt.

Mika, jag och Maria på barnen MadTex, det var här glasen var så stora och drinkarna starka
Sen var hela resan det jätte amrikanskt tyckte jag och det var ju som sagt Halloween och dom jänkarna kan fira det vill jag lova! Så efter två helt underbara dagar med Rob åkte vi tillbaka till NYC. Åkte till hostelet där vi hämtade upp våra väskor och käkade middag, fick till och med en timmes sömn innan det var dags att åka till flygplatsen för att försöka sova där. Det gick inte jag och Maria dansade till musiken som spelade tokhögt ut ur högtalarna klockan 3 på morgonen. Vi hade tur att ha bra musk de andra inte så bra musik.

Landade i Vancouver tog oss till bussen för att åka till Whistler. Hann inte se så mycket av staden orkade inte åka runt med väskorna. Så det får bli senare. Så nu ja nu är vi här och har det rätt så bra än så länge. Ska på middag imorgon och träffa Lisas vänner (en annan vän från hostelet som har hjälpt oss att hitta huset osv) ska bli kul. Plus fixa banken och förhoppningsvis Canada nummer imon med!Mika, Lisa, Jag och Karin leker.

Så dags att försöka lägga upp lite bilder sen sova.
Kramar i massor

RSS 2.0