Ozzy Ozzy Ozzy Oi Oi Oi!

Det var Australia Day i onsdags och kanske en av de största dagarn här i Whistler. Eftersom det är fler ozzy människor här än kanadensare plus att man firar ju alltid lite extra hemifrån. Jag var så sjukt snäll och bytte pass med Tim från mitt jobb så han och resten av The ozzy crew kunde gå upp och åka skidor och dricka öl i sina kostymer. Måste säga imponerad av att de inte var fler skadade för det var ganska lulligt när de väl kom ner för backen sen. Hade jag åkt så hade det varit min armbåge som hade gått i sönder.

Så detta var planen för de flesta ozzys. Skidor, dricka skidor, dricka, äta lite, åka hem byta om till stan fortsätta dricka så ni kanske kan förstå att när jag och mika kom in till stan runt nio tiden var det fullt ös. Trodde dock att det skulle vara lite fler ute. Vi behövde inte ens stå i kö....yea! Men alla var så glad och dansade runt som aldrig förr så var lätt att komma i samma humör som dem. Få se om Midsommar blir lika bra som ozzy day....

Skalar apelsiner på jobbet

Så sitter på jobbet nu och har äntligen fått tillgång till internet, sån glädje! Har börjat tröttna på att kolla på filmer och läsa böcker nu kan jag leka runt på la internet!! yeaaah happy times :)

Så vad händer en lördags morgon i Kadenwood, inte ett skit! Lite mer folk än vanligt, vilket betydare att det är folk som har åkt idag, faktiskt fyra stycken har åkt upp och kanske ca 5 ner. Jag får göra någonting det är ju ganska skoj. Sitter dock mest och kollar på de stackars grabbarna på den andra Gondolen, de jobbar skiten ur sig just nu. Alla turister är har kommit upp för helgen och det har nu varit kö  till liften i ca 3h. Några tusen pers kanske har åkt upp så ja ni ser ju skillnaden på mängen folk på de olika gondolerna.

Funerar på att snart gå över och ge dem en hand och bygga på mina arm och axelmuskler. Kan behövas. Igår jobbade jag där i två timmar i ösregn men hade det skit kul iallafall. Har nog bestämt mig att skaffa ett jobb där man är utomhus mycket. (två till personer åker upp just nu, wow!)

Håller förutom att sitta på facebook på att skala en apelsin, äter min frukost från ca 7 på morgonen till ja runt 12, så kan man äta lunch ganska sent så går tiden fortare. Dock tror jag inte denna apelsinen är nå vidare god, den går inte att skala och seg som gummi. Men ska den som ger sig!

Planer för framtiden...

Idag och många andra dagar går jag runt och tänker på framtiden. Svårt att leva i nuet hela tiden även om jag försöker mitt bästa. Jag tänker på reser och platser jag vill besöka och utforska. Vart ska jag åka efter Canada, ska jag fortsätta resa runt eller bosätta mig själv på någonplats. Men då kommer ju problemet vart i hela världen vill jag bo. Problem ett, vill bo nära min familj och bo på nya zeeland. Vill bo i sydney och springa mellan storstaden och stranden, vill bo i england för tror jag bodde där i ett annat liv och nu börjar canada krypa in i mig och lägger fram boende allternativ.

Ska ju öppna mitt eget företag, det är jag nästan 100 på, men så kommer de gångerna när karriär krypet är framme och pratar med mig. Men nej, ska inte jobba för någon utan vill ha något eget. Jag och Mikaela pratar om vårt hostel och tycker det låter bra, men vart? Blir kanske Nz men då är det ju så där långt hem igen. Men livet var så underbart enkelt där, inte alltid men för det mesta. Måste medge att jag saknar sol och värme nu när jag har varit i vintern i 3månader snart, humöret är inte alltid på topp mitt hår är mörkare än mörkast och jag är snart genomskinlig. Då börjar man ju genast tänka på våren och vad ska jag göra resten av året jag har i Canada. Tänkte vara kvar här en stund och lära mig downhill mountainbike riding och cykla till alaska är något av planerna, vill jobba i vancouver och besöka vancouver island. Köra genom Canada i bil, campa och vandra och paddla kanot. Vill göra mera yoga och meditation, träna mera och äta bättre, hm. 

Sen det roligaste av allt, när ska jag träffa den rätta? Kan ju se mig utan man helt klart en lång tid framför mig. Även om i Whistler har nog alla de snyggaste grabbarna från hela världen samlats och det är svårt att hålla koncentrationen öppe när man knallar runt på stan eller inne på krogen, dock är de inte så mycket att hänga i granen. Vackra men nja tror inte mamma eller pappa skulle godkänna hälften av dem haha. Har dock bestämmt mig att min framtida man ska vara ifrån ett engelsk talande land, så ifall jag hamnar hemma i sverige får fortsätta att prata engelska vardaligen.  

Platser jag vill besöka, Argentina- åka skidor, äta kött och dricka vin och träffa tomás. Chile träffa Nicolita och cruza runt landet med henne. Peru och vandra, Brazilien och karnivlaer. Mexico och dricka öl och tequila. Mer av USA- måste få se SanFran, Seattle, Californien och andra platser. Sen över till Asien. Japan- äta massa sushi, äka mer skidor, uppleva våren där. China and the great wall, tibet- världen tak och ner till indien och lära mig meditera och yoga på en strand och på ett berg. I Arika vill jag bestiga berg, åka på safari, se vattenfall, hoppa bungy, se pyramiderna, dricka vin i sydafrika, dansa runt eldar och lära mig om massa kultur. Så någon som  vill sponsra mig skulle det vara helt okej.

Lite tankar som snurrar runt i mig lilla själ.
kärlek

Jag är ingen bra bloggare men tycker om mig själv iallafall :)

Så tiden springer i väg här med stormsteg och jag hinner knappas med! Jag jobbar fyra dagar, fre till mån och det är hur bra som helst. 3 dagar att sova, åka skidor, hänga runt och festa. Tyvärr försörde jag mina tår i förra veckan då jag gled runt i mina pjäxor som aldrig förr. Nageln på min vänsterfot kommer nog att lämna min kropp. Men idag gick jag till en så underbar affär, CanSki i creekside och fick underbar hjälp av Patrick. I en timme lärde han mig nog det mesta om fötter och pjäxor, kan nästan kalla mig speciallist nu. Han har fixat dom nu och lagt in extra fotstöd så att jag även om 15år kommer kunna åka skidor utan att ha förstört mina knän. Men det bästa är ju att i denna affär behöver man inte betala med pengar utan här kan man gå och köpa 15ölpack och ge under bordet istället. Whistler i ett nötskal kanske.

Annat tråkigheter var att jag var lite sjuk i förra veckan och mina 3 dagar av spenderades hemma i sängen, inte så kul men jag sov som aldrig förr. Senaste gången jag sov så länge var på City Groove. Men nu mår jag bra igen och kan åka skidor med nya pjäxor och ingen feber.

Julen och nyåret var här och hälsade på. Julen spenderades med alla våra vänner, massa mat och paket i vårat hem. Vi knödde in 18pers i vårt lilla vardagsrum, finns det hjärterum finns det stjärterum sägs det ju. Tur att vi har snälla grannar som inte klagar för det blev ganska hög volym med 18 julglada tjommar i ett rum. Juldagen var vi hos Phil och Kate och åt en liten Aussie julmiddag och tog det lugnt. Kan ju meddela att jag jobbade hela julhelgen, inte jätte kul men fick lite gratis chocklad av några gäster iallafall.

Jul mat i massor, utdelning av presenter och glada goingar.
Nyår firades hos Kate, Kate och Phil ute på deras isbar och efter en stund inne hos dem, det var ganska kall måste jag berätta. Det blev hur mycke folk som helst och vi gjorde massa drinkar och skumpa på 12slaget. Konstigt att året innan var jag bland de första som firade in det nya året och i år var jag bland de sista att fira in det nya året, känns som jag fick nästan en extra dag på 2010. 2010 var ett bra år måste jag säga och tror nog att 2011 kommer bli lika bra.

Isbaren och det fanns till och med sittplatser i baren, nyårskortet!

Men låt mig nu presentera lite nya vänner som jag troligtvis kommer prata om undera flera tillfällen. Vi kan ju börja med Ben, som har blivit en del av våra möbler hemma eller en av tjejerna kanske. Han jobbar med mig på Kadenwood liften, från Aus som alla andra och får oss flickor att skratta så vi nästan kissar på oss.

Våran bästaste Ben på kalas humör
Sen har vi de andra två grabbarna grus som jobbar med mig Rob och Tim. Ni kanske märker 3 av 4 killar på mitt jobb heter nått med 3bokstäver, det är förvirrnade de blandas ihop. Dessa två charmörer är oxå från Aus och är bland det skönaste grabbar som man kan jobba med.

Tim & Rob

Mitt jobb går ut på att starta en privatägd lift varje gång någon önskar använda den, vilket kan vara från 10 till 100 personer per dag. Vilket inte är mycket på 12h som den är öppen och av de 10h jag jobbar. Går igenom många filmer och böcker. Pratar med grabbarna och tjejerna, går på fika pauser och ibland jobbar jag på Creekside Gondolan och lyfter i skidor och snowboards. Det är lite skoj få träffa massa folk plus att får träna armar och rygg. Sen ibland måste vi ha koll på barnbackens lift som är en matta, det är inte lika kul. Barn på skidor som välter i stora högar och skriker är inte jätte kul, plus att mina fötter bli kalla av att stå på snön.

Kadenwood team och liftar

Sen har vi Charlie som är vän till Lisa från början och nu mera dyker upp på många olika fester och är en rolig lite grabb från the UK. Sen finns det roliga grabbar som Pretty eyes, kiwiboy och the quietguy. Många fina namn har kommit upp vet inte om jag har fått nått än.

Jag och Charlie på nyår

Jag jobbar även med Richard från nordirland men förstår inte hans dialekt. Sen två tjejer som är trevlig och vi ska snart ha tjejekväll vi tre, det är Blair och Chanelle. Det har blivit mer och mer folk runt vårat lilla gäng vilket är skojigt men det är många att hålla reda på. Potlocken blir stora och mycket mat men svårare att organisera.

Jag och Mikaela tog en tur ner till Vancouver precis innan jul, var på Ikea och köpte sill och Kötbullar och annat smått och gott. Hamnade på ett shopping centre och gick bananers. Shoppingen här i Whsitler är ganska tunnt utbud, mestadels bara skid och snowboard affärer och märkeskläder som kostar massa. Men i ett shoppingcentre utanför staden, ja vi körde fel och bara hamnade där, fanns massa affärer som var billiga och sen i staden hittade vi H&M. En bra dag för shopping helt enkelt.

Detta var lite kortfattat några av de grejer jag har varit med om de senaste veckorna.
Kramar till alla!

RSS 2.0